Blog

This is a great space to write long text about your company and your services. You can use this space to go into a little more detail about your company. Talk about what services you provide.

articol_1

Îngrijirea celor mai populare plante de Crăciun

Deși sezonul de grădinărit e încă departe, oricum ne putem bucura în această perioadă de multe plante verzi și plante cu flori în casele noastre. Ce-ar fi Crăciunul fără globulețe, instalații luminoase și plante festive? Anthurium, Poinsettia, Crăciunelul sau coniferul Picea adaugă un sentiment deosebit de căldură, iar cu o îngrijire potrivită le poți menține frumoase până la venirea lui Moș Crăciun.

Poinsettia

Nicio plantă nu simbolizează venirea Crăciunului în toată lumea la fel ca Poinsettia, mai ales soiul roșu-rubiniu. Este originară din Mexic, dar pentru că înflorește în timpul iernii, a devenit un simbol al sărbătorilor de iarnă.

Cum îngrijim: 

  1. Învelește planta atunci când o aduci acasă, mai ales dacă temperaturile sunt destul de mici. Nu o lăsa în mașină în timp ce ai de făcut multe treburi prin oraș. 
  2. Udă doar când se simte uscată la atingere. Udarea excesivă e cea mai comună greșeală în pierderea acestei plante. E important ca ghiveciul să aibă găuri de drenaj și planta să nu stea în apă. Udăm puțin, apoi lăsăm să se scurgă complet în chiuvetă.
  3. Pentru a o menține înfloritoare, protejeaz-o de scăderile bruște de temperatură. Cel mai bine, păstrează Poinsettia într-o cameră caldă (18-23°C) și pulverizeaz-o zilnic, simulând astfel climatul tropical. 

Crăciunel

De ce Crăciuneii sunt atât de populari? Cu o viață atât de lungă, pot produce flori bogate pentru încă vreo 30 de sărbători de Crăciun înainte.

Cum îngrijim:

1. Plantele trebuie păstrate în lumină puternică, indirectă. O fereastră orientată spre este ideală. Prea multă lumină solară directă îi poate înălbi frunzele sensibile.

2. Este deosebit de important să udăm bine în timp ce planta înflorește. Dacă ai cumpărat cactusul deja înflorit, evita udările dese, căci nu mai are nevoie de așa multă apă.

3. Evită mutarea plantei sau schimbările bruște de temperatură atunci când se apropie înflorirea. Dacă planta are boboci, pot cădea.

Picea

Ai făcut rost de un copăcel Picea? Dacă da, atunci vei fi încântat/ă să afli că nu este doar un conifer pentru Crăciun. Poate fi mutat în grădină odată ce sezonul sărbătorilor s-a încheiat pentru a prospera tot anul.

Cum îngrijim:

1. În general, necesită o întreținere foarte redusă – ar trebui tunși doar pentru a îndepărta orice frunziș uscat.


2. Preferă soarele din plin. Este tolerant la îngheț și zăpadă: până la – 50°C. Se numără printre cele mai rezistente varietăți de conifere din lume.

3. Udă zilnic pentru a se acomoda în pământ. Relativ tolerant la uscăciune. În ghiveci, se udă și se menține ușor jilav. Un conifer fabulos și foarte ușor de întreținut.

Anthurium

“Florile” lui Anthurium în formă de inimă sunt unele dintre cele mai durabile de pe pământ, astfel culoarea lor sclipitoare va rezista în casa ta luni de zile.

Cum îngrijim:

1. Solul trebuie menținut ușor umed și nu lăsat niciodată să se usuce complet.

2. Au nevoie de lumină medie spre puternică pentru a înflori, dar vor supraviețui și vor crește (dar nu vor înflori) în condiții de lumină scăzută.

3. Ca și în cazul majorității plantelor de interior, anthuriumul tău se va descurca cel mai bine în ghiveci cu un sol bine drenat.

4. Toate speciile de anthurium sunt plante tropicale native, iar imitarea acestor condiții va oferi cele mai bune șanse de succes. Preferă umiditatea ridicată și temperaturile între 18 și 29°C.


De sărbători, să vă fie de bine în compania plantelor festive care, punem pariu, fac concurență și celor mai frumoase ornamente de brad. Pentru comenzi, ne găsiți online sau la Orangeria de pe strada M.Kogălniceanu 54.

Din dragoste pentru plante,
Floral Soul