Blog

This is a great space to write long text about your company and your services. You can use this space to go into a little more detail about your company. Talk about what services you provide.

fern

Mai aproape de natură: tendințe în design biofilic pentru anul 2024

Lumea plantelor continuă să evolueze în moduri creative, iar fuziunea dintre natură și design nu a fost niciodată mai perfectă. Natura ca element de design devine universală. Noile tendințe dau o viață nouă spațiilor interioare, iar acum putem crea sanctuare personale care să ne inspire și energizeze.

  1. Grădinile verticale și pereții verzi sunt populare de ceva timp și nu vor dispărea prea curând.

Aceste structuri oferă o conexiune vizuală cu natura, îmbunătățesc calitatea aerului, absorb zgomotul și chiar ajută la reglarea temperaturii. În 2024, ne putem aștepta să vedem mai multe moduri creative de a încorpora pereți verzi în diverse spații, cum ar fi clădiri de birouri, hoteluri și chiar case. Dispunerea verticală a plantelor economisește spațiu, iar sistemele moderne de plantare verticală permit să plasați până la 30 de plante pe 1 metru pătrat de perete verde.

  1. Spații multisenzoriale.

Când vine vorba de design biofilic, implicarea tuturor simțurilor este esențială. În 2024, ne putem aștepta să vedem mai multe spații care încorporează suprafețele texturate care imită senzația de scoarță sau moliciunea mușchiului, alături de elemente auditive, cum ar fi caracteristicile apei și plante care oferă experiențe senzoriale precum textura și parfumul.

  1. Iluminat biofilic

La fel cum iluminatul natural e vital pentru sănătatea noastră mentală și fizică, iluminatul biofilic va deveni una dintre cele mai importante tendințe în 2024. Designerii și arhitecții se vor concentra pe maximizarea luminii naturale în spațiile interioare cu ferestre mari, lucarne și surse de lumină. Dar nu se va opri aici. Oglinzile și suprafețele reflectorizante vor ajuta la răspândirea luminii naturale în fiecare colț. Vom vedea, de asemenea, utilizarea iluminatului circadian care imită lumina naturală a soarelui și a corpurilor de iluminat care încorporează plante vii.

  1. Texturi naturale și minimalism:

Designerii preferă ghivecele cu forme simple, linii curate și fără decorațiuni. Materialele naturale – ceramică, piatră, lemn, argilă – subliniază plantele ca opere de artă naturale.

5. Plantele înalte cu frunze mari așa cum e Strelitzia Nicolai, Ficus Lyrata și soiurile mari de Ficus pot crea de unele singure senzația de spațiu verde, făcându-l să arate ca o junglă tropicală. Într-un interior minimalist deschis, creează un accent izbitor și dă o senzație de  spațiu liber. 

6. Accentele de culoare: Plantele cu frunze aurii, neon, crem sau roz care contrastează cu verdele de bază sunt o încântare pentru ochi și se regăsesc tot mai des în proiectele de design interior.

7. Fascinația pentru soiurile de plante rare și neobișnuite este în creștere. Oamenii caută plante unice și uimitoare din punct de vedere vizual, precum Philodendron Pink Princess, Philodendron White Princess sau Monstera Thai Constellation.
8. Plante care nu au nevoie de sol: Plantele epifitice care trăiesc în natură pe trunchiurile copacilor înalți sunt plasate în interior pe plăci de lemn și plută, scoarță, suporturi de mușchi. Astfel de locuitori exotici ai pădurilor tropicale, cum ar fi tillandsiile atmosferice și feriga Staghorn, fac senzație în 2024.

Cu iubire,

F L O R A L  S O U L 🌿