Blog

This is a great space to write long text about your company and your services. You can use this space to go into a little more detail about your company. Talk about what services you provide.

copii +plante-01

Top cinci plante de interior non-toxice pentru copii

Nu toate plantele sunt create la fel. Unele purifică mai bine aerul, altele au o valoare decorativă mai mare, pe când câteva pot fi toxice pentru acei membri ai familiei extrem de curioși și exploratori. Beneficiile plantelor pentru sănătate depășesc cu mult riscurile, însă în calitate de părinte trebuie să le alegi în mod inteligent.

Știm cât de mult le place copiilor să ciugulească din lucruri pentru a cunoaște mai bine lumea. Părinților le recomandăm să fie precauți cu plantele de cameră și să evite ingerarea oricărui tip de plantă decorativă. Cele cinci plante pe care urmează să le prezentăm sunt considerate sigure la atingere și pot fi situate în preajma copiilor, nefiind un pericol pentru ei.

Spider Plant (Chlorophytum)

Planta păianjen nu e doar foarte prietenoasă cu cei mici, dar e și una dintre cele mai versatile pe care le poți avea în casă. Are toate beneficiile la care te poți gândi: extrem de ușor de îngrijit (aproape imposibil de distrus), se descurcă bine în zonele cu lumină slabă și e un purificator de aer excelent.

Boston Fern

Ferigile Boston sunt voluminoase și frumoase. Prosperă în lumina indirectă a soarelui și sunt prietenoase cu toți membrii familiei. Ai senzația că respiri aerul unei păduri când ai una în casă.

Calathea

Radiantă, cu frunze arătoase și decorative, Calathea se mișcă non-stop și e o plantă superbă pentru camera copiilor. Aspectul său de frumusețe tropicală de care ne îndrăgostim atât de ușor are nevoie de condiții speciale pentru a fi întreținut.

Peperomia

Peperomia are o politică de îngrijire foarte simplă, motiv pentru care e atât de îndrăgită. Neavând nevoie de mult loc pentru dezvoltare, poate fi amplasată în zone cu spațiu limitat.

Dracaena

Atât Universitatea din Connecticut, cât și Universitatea din Nebraska enumeră genul Dracaena ca fiind non-toxic pentru oameni, ceea ce face creșterea sa sigură în jurul copiilor. Îi place foarte mult soarele, așa că poziționeaz-o mai aproape de geam.

Next level: Grădini de sticlă

Cu terariumurile o poți apuca în orice direcție: să adaugi un strop de modernism în decorul casei, să alegi culturile de plante preferate și să le potrivești după bunul plac. Mai mult, copiii adoră să participe la ateliere de creat minigrădini de sticlă.

Dacă te îngrijorează o anumită plantă din casă, ne poți trimite o poză pentru a identifica dacă este toxică pentru copilul sau animăluțul tău de companie.

Din 2017, aducem natura în casele și în oficiile oamenilor. Pentru orice întrebări, suntem la dispoziția ta atât online, cât și la Orangeria de pe strada M.Kogălniceanu, 54.

Din dragoste pentru plante,

Floral Soul