Blog

This is a great space to write long text about your company and your services. You can use this space to go into a little more detail about your company. Talk about what services you provide.

ec54afdd9ef55eac6db2b3fbbde219a288dc702a&w=1920

Tot ce trebuie să cunoști despre toxicitatea plantelor

Ai acasă un animal de companie care preferă plante la micul dejun? Vezi în textul de mai jos cum se protejează plantele atunci când patrupedul tău încearcă să le consume.

Plant Picture

Toxicitatea plantelor

Este un proces chimic natural de autoapărare al plantei de la ierbivori. Unele plante creează sau secretă așa-numiții metaboliți secundari sub formă de toxine, fiind folosiți de acestea pentru a se apăra. Plantele recurgeau la autoapărare dintotdeauna, încă cu milioane de ani în urmă, și le reușește până astăzi cu succes. De exemplu, Arborele de Cauciuc secretă sevă de culoare albă, care-l apără de multe ierbivore.

Dar nu toți metaboliții secundari resping, unii sunt sub formă de feromoni, folosiți de plante pentru a atrage insecte la polenizare sau pentru a reda aroma. Limonenul, de exemplu, este un compus care oferă aromă citricelor, dar este repulsiv în cazul moliilor.

E bine să reții, plantele de cameră pot provoca intoxicație doar dacă sunt consumate.
Plantele pot provoaca amețeli sau voma doar pe cale digestivă. De exemplu, înghițirea unei părți din Cală poate provoca greață. Sau, Dieffenbachia, dacă este înghițită, duce la simptome precum senzația de arsură în cavitatea bucală și respirație îngreunată. Sub nici o altfel de formă Cala sau Dieffenbachia nu-ți poate face rău. Ocolește informația care spune că plantele emană energie negativă sau că sunt periculoase și că nu trebuie să le pui în dormitor.

Plantele și patrupezii


Pisicile și câinii sunt animale diferite, dar au aceleași motive pentru care mănâncă plantele. În cele mai multe cazuri, aceștia o fac din plictiseală, orientându-și energia în jocurile cu frunzele. Când aduci o plantă nouă acasă, încearcă să vii și cu o jucărie nouă pentru ei, astfel vei reuși să-i ții prinși în altă activitate. Iar dacă ai un animal de companie curios să le încerce, asigură-te că planta nu prezintă pericol pentru patruped. Din plante netoxice fac parte minunatele Orhidei, Palmierul Areca, Chamaedorea, Haworthia, Calathea, Peperomia, Maranta. Floral Soul te încurajează să pui cât mai multe plante în spațiul tău, să comunici cu ele, dar nu și să le consumi. Plantele sunt complet sigure pentru casă și plus la toate te fac să te simți mai bine și fericit