Blog

This is a great space to write long text about your company and your services. You can use this space to go into a little more detail about your company. Talk about what services you provide.

Plantele oferă starea de bine

Plantele de interior nu doar arată bine, dar ne fac să ne simțim mai bine. Este adevărat, plantele fac oamenii mai fericiți.

Studiile au confirmat că plantele de interior:

#sporesc buna dispoziție, concentrația, productivitatea și creativitatea

#reduc stresul, oboseala, simptomele care însoțesc migrena

#curăță aerul prin absorbția bacteriilor, poluanților și a prafului

#dau vitalitate spațiului, crează intimitate și reduc zgomotul

#au efecte terapeutice, mai puțin costisitoare decât serviciile unui terapeut

Plantele împotriva Poluării

Pe străzile Chișinăului circulă un număr de circa 300 000 de vehicule. Acestea cauzează un nivel de poluare care afectează pielea, părul nostru și aerul pe care îl respirăm. Poluate sunt și spațiile pe care le numim casă și birou.

Sick Building Syndrome este un termen medical care descrie simptomele resimțite de noi, cei care lucrăm în oficii închise, cum ar fi iritarea ochilor și a nasului, dureri în gât, dureri de cap, somnolență, oboseală și amețeli.

Poluarea aerului interior este o consecință e emisiilor toxice din materialele de construcții sintetice, din umezeală și substanțele chimice + structurile de economisire a energiei, cum ar fi crearea unor încăperi cât mai strânse, ceea ce reduce circulația aerului. Acești factori elimină toxine sub formă de benzen, formaldehidă, tricloretilenă, toluen (regăsite în cauciuc, detergenți, produse textile, medicamente, plastic, vopsea, laminat, hârtie).

Partea bună este că putem îmbunătăți calitatea aerului cu plante! Plantele absorb toxinele, transformându-le în produse secundare, și le stochează în sol pentru a le folosi mai târziu drept hrană.

Revenirea la Natură

Uimitor, cât de bine funcționează o ieșire în parc, când suntem un pic epuizați. Conectarea cu natura diminuează stresul și oboseala mentală, creștem senzația de relaxare, cât și stima și încrederea de sine.

La fel, simpla atingere a frunzelor verzi oferă un efect calmant inconștient. Studiul Lean vs Green confirmă că, unde sunt plante de interior, crește productivitatea și se îmbunătățește starea de sănătate a angajaților, la fel și scade numărul de zile al concediilor medicale.

Vezi câteva plante numai bune pentru începători

Sansevieria aka Snake Plant

Plantă tropicală cu frunzele drepte și cu print haotic amintește de reptile. Secretul ei se ascunde în îngrijire: rezistența la umiditate scăzută face ca Sansi să fie perfectă pentru fiecare și potrivită pentru orice loc. Este demonstrat că această plantă absoarbe formaldehida, tricloretilena, toluenul.

Zamioculcas aka ZZ plant

Alegerea ideală pentru spațiile cu minimă iluminare, pentru că ZZ poate accepta diferite condiții de iluminare. Zami este uimitor de rezistentă și la umiditate. Pe cât de ușor de îngrijit, pe atât de perfectă pentru orice tip de spațiu.

Scindapsus aka Pothos aka Epipremnum

Este o alegere minunată pentru toți care doresc efect wow de verde la birou, în local sau acasă, fără mult efort. Scindapsus poate întinde liane de peste 3m lungime într-un timp record. S-a demonstrat că Pothos filtrează benzen, formaldehidă, xilen și toluen.

Floral Soul te încurajează să pui cât mai multe tipuri de plante în spațiul tău pentru a îmbunătăți calitatea aerului