Blog

This is a great space to write long text about your company and your services. You can use this space to go into a little more detail about your company. Talk about what services you provide.

Cover Blog Post

În lumea corporate plantele nu mai sunt doar obiecte de decor, ci o necesitate

Chiar dacă nu toate mediile de afaceri își permit să amenajeze o mini-pădure tropicală așa cum a făcut Amazon în sediul său din Seattle, unde sunt instalate un soi de „sfere” cu peste 40.000 de plante din întreaga lume, sau cum Apple a anunțat plantarea a 9000 de copaci pentru campusul său din Silicon Valley, oricum cu toții putem beneficia de pe urma înverzirii spațiului nostru de muncă.

Indiferent dacă îți desfășori afacerea într-o casă renovată, într-un business centru sau într-un zgârâie-nori, plantele sunt o investiție excelentă. Birourile verzi denotă un mediu profesionist și un spațiu de creștere atât pentru clienți, cât și pentru personal, cu multiple beneficii legate de sănătate.


Rețineri și temeri în mediul business față de conceptul de #urbanjungle

Valorile corporate și preocuparea pentru responsabilitatea socială evolueză continuu. Companiile din Moldova manifestă interes pentru design-ul biofilic, însă sunt și reticențe pe care le întâmpinăm uneori: temerea de a nu găsi plante potrivite sau că nu s-ar încadra în design-ul oficiului; se vor ofili și nu vor rezista în timp; spațiul este prea mic sau prea mare; plantele nu aduc plus valoare; lipsa de informare. La Floral Soul, încercăm să informăm atât prin exemplele de înverzire ale companiilor din Moldova, cât și prin diverse căi de informare despre necesitatea birourilor verzi într-o lume a clădirilor.


Beneficii atât pentru angajați, cât și pentru angajatori

Câteva motive, pe scurt, despre cum o varietate de plante verzi ridică moralul personalului, încântă vizitatorii și mențin o atmosferă sănătoasă:

  • Vizibilitate. Plantele cresc atractivitatea companiei față de potențialii clienți. Nu doar creează o ambianță plăcută, dar comunică indirect partenerilor și clienților despre preocuparea companiei față de mediu și angajați.
  • Confort. Plantele vii sunt de mare ajutor în gestionarea prafului și a umidității în încăperi, reducând astfel oboseala, tusea, senzația de gât sau nas uscat. Când angajații se simt bine și sănătoși, și performanțele cresc.
  • Conexiune. Încorporarea design-ului biofil ajută angajații să se simtă mai valoroși. Cercetările arată că mediile cu plante afectează valoarea percepută prin adăugarea unui sentiment de importanță și prestigiu. Acest factor contribuie la calitatea muncii, făcându-i pe angajați să se simtă mai apreciați și, prin urmare, foarte probabil să depună mai mult efort în munca lor.
  • Randament. Plantele naturale îmbunătățesc productivitatea angajaților (studiile stiințifice au demonstrat un procent de creștere de 15%).
  • Oxigen. Plantele cresc confortul termic prin procesul lor de transpirație și combat poluarea din clădirile moderne.

Cu atâtea beneficii, ne mirăm că toate birourile încă nu sunt pline de plante!


Plante vii pentru birouri mici

Pentru birourile mai mici putem alege plante verzi care cresc pe verticală și nu ocupă mult spațiu în lățime. Fiecare angajat poate avea în jurul său mai multe soiuri de mărime medie pentru ca aerul să fie oxigenat. Recomandăm: Anthurium, Snake Plant,Ficus Ginseng sau ZZ plant.


Plante vii pentru birouri open space

Plantele verzi de talie înaltă asigură o bună oxigenare și umiditate a spațiilor mari. Recomandăm să alegeți specii cu frunze mari pentru o și mai bună absorbție a dioxidului de carbon. Cu cât mai multe plante, cu atât mai bine! În aceste spații, putem amplasa: Scindapsus, Ficus Lyrata, Yucca, Spatiphyllium și multe alte combinații pe care vi le putem sugera.

Proiect de înverzire Raquette.


Plante ca separatoare verzi

Putem delimita într-un mod special spațiul de birouri asigurând protecție fonică și vizuală. Separatoarele verzi cu ajutorul cărora se pot separa două mese de lucru sau poate îți dorești un perete din plante, nu sunt doar estetice, dar și utile.


Plantele clienților noștri sunt pe mâini bune: servicii profesionale de întreținere

Întreținerea plantelor este esențială în oficii. De aceea, echipa Floral Soul stabilește spațiul optim pentru fiecare plantă, asigură consultanță, amenajare și înverzire, precum și întreținere permanentă. Nu e nevoie să achiziționați ustensile sau materiale, pentru că avem noi grijă de toate. Clienții noștri sunt companii cu spații de birouri de suprafață mică, medie sau mare, în clădiri moderne, care au optat pentru întreținerea plantelor din sediile lor de către personal calificat. E uimitor ce diferență pot aduce acestea într-un spațiu de birouri. Avem specii de diferite forme și tipuri în Orangerie, și puteți vedea cum acestea „completează” instant spațiul. Odată ce ai adăugat plante în interior, cale întoarsă nu mai este!

Din dragoste pentru plante,

Echipa Floral Soul