Despre iarnă, plante de interior și întrebări frecvente
Nevoile de îngrijire a plantelor variază considerabil în funcție de specie și origine. De aceea, scopul principal este să încercăm să mimăm habitatul natural al plantei în măsura în care putem pentru rezultate bune. În continuare, îți povestim pe scurt ce ajustări trebuie să faci în rutina ta.
Echipament pentru îngrijirea plantelor în sezonul rece:
- Pulverizator
- Umidificator de aer
- Stropitoare
- Lumină de creștere suplimentară/artificială
#1. Folosim becuri care imită lumina naturală
Când lumina soarelui se duce pe la ora cinci după-amiaza, ne simțim mai obosiți și vrem să plecăm mai repede acasă. Cam așa e și cu plantele, doar că ele nu merg la muncă. Putem suplini lipsa soarelui cu becurile care imită lumina naturale. Fie alegi becuri speciale pentru creșterea plantelor sau optezi și pentru cele neprofesionale, sunt la fel de bune.

#2. Este necesar să udăm plantele iarna?
Iarna înseamnă mai puțină lumină, iar mai puțină lumină înseamnă mai puțină apă. Udăm doar când planta cere. Ne dăm seama de acest lucru când verificăm cu degetul ca solul să fie uscat câțiva centimetri la suprafață. Iar când udăm, udăm bine – deplin și până la rădăcini. Lăsăm pământul să se usuce complet între udări și folosim apă la temperatura camerei.
#3. Monitorizăm umiditatea aerului din încăpere
În funcție de câte plante ai, poți crește umiditatea fie dacă le pui unele lângă celelalte, fie pui boluri cu apă și pietricele lângă ele, fie printr-un umidificator. Pulverizarea în mod regulat a frunzelor plantelor, de asemenea, va aduce un plus de umiditate.

#4. Păstrăm frunzișul curat și îngrijit
O acumulare de praf pe frunze poate bloca porii și poate adăposti dăunători, așa că este important să curățăm frunzișul în mod regulat și este deosebit de important de făcut acel lucru în timpul iernii.
#5. Avem așteptări realiste de la plante în sezonul rece
Acesta este un moment al anului în care nu trebuie să ne facem griji pentru plante. Ele au grijă de ele înșiși. S-ar putea să nu crească deloc. S-ar putea să arate puțin triste și moleșite. Nu îți faceți griji pentru câteva frunze căzute. Se întâmplă natural. Se adaptează doar la schimbările anotimpurilor și își conservă energia pe cât de mult pot. Nu fi tentat să uzi mai mult sau să le hrăniți. Va face mai mult rău decât bine.

#6. Punem niște muzică plantelor.
#7. Cerem întotdeauna ajutor. Suntem aici să-ți oferim răspuns la orice întrebare despre plante.

Sfaturile-cheie rămân a fi udatul rar și…să fie lumină, cât mai multă lumină! Odată ce le-ai asigurat un mediu fertil în casa ta, rutina e simplă: le poți verifica o dată pe săptămână.
Love,
Floral Soul ❤