Blog

This is a great space to write long text about your company and your services. You can use this space to go into a little more detail about your company. Talk about what services you provide.

pexels-taryn-elliott-4112557

6 idei de a-ți decora dormitorul cu plante


Dormitorul este refugiul nostru personal și un loc în care căutăm să ne relaxăm. Cea mai rapidă cale de a-i adăuga un suflu botanic este cu plante de interior. Plantele nu sunt doar decor frumos, ci și un mod de a îmbunătăți calitatea spațiului în care locuim. În continuare, îți vom prezenta câteva idei creative care îți vor pune imaginația la contribuție și te vor ajuta să-ți transformi dormitorul într-o oază verde.

1. Adaugă mini plante pe noptieră 

Așezarea plantelor pe noptieră este una dintre cele mai simple modalități de a începe decorarea unui dormitor cu plante. Mini cactușii sau terariile sunt minunate pentru noptieră. Dacă noptiera ta este în mare parte dezordonată, o plantă îi va adăuga o notă de împrospătare atât de necesară. Un ghiveci colorat care să se combine cu decorul camerei poate face din noptiera ta un punct focal al camerei

2. Revitalizează colțurile camerei

Dacă mobilierul nu se încadrează în colțurile camerei și acestea arată goale, utilizarea plantelor poate fi o soluție excelentă. Câteva plante arătoase și cu întreținere redusă, cum sunt snake plant sau yucca, s-ar potrivi de minune. Pentru un design mai îndrăzneț, poți crea niveluri de înălțime cu taburete. Planta cu frunze mai lungi o poți așeza mai sus, astfel încât să creeze un efect de cascadă înspre podea sau, pentru un design și mai dinamic, se poate crea un efect de ombre prin aranjarea plantelor după nuanțele frunzelor.

3. Un pervaz cu personalitate

Dacă dispui de pervazuri suficient de largi în dormitor, profită de acest lucru și alege câteva plante iubitoare de soare. Totodată, optează și pentru ghivece mici decorative sau produse local. Astfel poți avea o mică grădină la geamul tău, iar camera va căpăta culoarea de care aveai nevoie.

4. Extinde-te în sus

Dacă ai mai mult spațiu lângă perete, dar și tavane mai înalte, poți adăuga plante mai mari care cresc în înălțime, cum este monstera și ficus lyrata, pentru o notă mai vibrantă.

5. Combinația perfectă: rafturi și plante

Decorarea pereților cu rafturi și etajere este cea mai simplă metodă prin care poți salva dormitorul de la un aspect aglomerat. Rafturile și bibliotecile sunt excelente pentru a expune plantele. Dacă nu ai spațiu sau raft în dormitor, poți mereu încerca să faci loc pe masa de studiu sau pe noptieră.

6. Economisește spațiu: atârnă plantele deasupra patului

Pentru a evita ocuparea spațiului pe podea, găsește modalități inteligente de a agăța plantele pentru un plus de interes și detaliu. Încearcă un raft suspendat sau agățătoare de tip macramé.


Acum dormitorul tău nu doar are mai multă energie bună, dar și arată mai bine!
Întreabă-ne orice despre plante. Îți stăm la dispoziție atât online,
cât și la Orangeria de pe strada M. Kogălniceanu, 54.